Rreth Nesh

Shkolla fillore komunale 25 Maji - Hasanbeg e ndërtuar në vitin 1965 dhe pas shumë  viteve  rikonstruksion total në vitin 2015 me pamje  dhe kushte Europjane.
Veprat e mira mbeten për gjeneratat e reja. Çdo revulucion në aspektin pozitiv për arsim është vlerë shpirtërore dhe vlerë kombetare. Shkolla jonë pas një kohe bukur të gjatë bëri rikonstruksion total të saj duke filluar nga parku I shkollës, kulmi, dritaret, dyert, dyshemet, toaletet, kabinetet, bankat shkollore, karriget, tabelat, palestrën sportive dhe shumë gjëra nga të cilat nxënësit e shkollës tonë janë krenarë që janë pjese e shkollës. E veqanta e gjithë kësaj është edhe puna profesionale të cilën e bën edhe stafi I mësimdhënësve të cilët ndoshta për dallim nga shumë shkolla tjera punojnë në mënyrë shumë profesjonale duke përdorur proxhektoret, tabelat magnetike dhe shumë mjete të tjera për të gjitha lëndet, edhe atë prej ciklit të ulet dhe gjerë te cikli i lartë. Në shkollën tonë funksionon trekendëshi I suksesit bashkëpunim prind mësimdhënës dhe nxënës, gjë që bën të veqant suksesin e shkolles tone duke marur pjese  në gara  komunale, kombëtare dhe ndërkombëtare. Drejtoria e shkollës çdo vit krijon kushte edhe më të mira për mësimdhënësit,nxënësit që rezultatet e tyre të jenë të nivelit të lartë.