Олимпијада во Мелк - Австрија 25-28.05.2018

Општинското Основно Училиште 25 Мај учествуваше на Училишната олимпијада во Мелк - Австрија 2018 година.
- Спортски натпревари во фудбал, одбојка, атлетика, пливање. Нашите ученици освоија многу трофеи. 
- Во вечерните часови, учениците имаа разни активности организирани од организаторот.
- Училишта од Хрватска, Косово, Швајцарија, Германија, Франција, Австрија, Романија, исто така учествуваа на оваа Олимпијада.
- Учениците  го посетија и градот Виена.