Заедничка соработка за правата на учениците - 2

Новогодишниот Базар на храна се одржа во ходникот на училиштето на 20.12.2016.  Во него зедоа учество следниве одделенија 6-1, 6-2, 6-6, 6-7, 9-1, 9-2, 3-2.
Учениците од  овие одделенија заедно со своите мајки подготвија различни видови на храна, кои се продаваа по симболична цена од 10  ден. Многу насмеани лица, позитивна атмосфера и среќа во нивните очи. Парите што се собраа беа донирани на семејство во нашата населба, семејство кое најмногу ги осети последиците од поплавата.
 
ИЗВЕШТАЈ ЗА РЕАЛИЗИРАНА АКТИВНОСТ
 

име на училиштето
"25 Мај"
наслов
Храна на пазарот на новата година
цел
да им нудимe  помош на оние во неволја
Еден ден децата  да  се чувствуваат горди на својата работа
      Активноста е реализирана
Во рамките на школото (да или не)
во коридорот на школото

Вкупниот број на учесници во дејноста

сите учесници
од школо
пол
јазична настава
м
ж
македонски
албански
Наставници
0
7
0
7
Ученици
33
33
 
33
Родители
0
8
0
8

Листа на наставници - учесници во активност


 
Име и презиме на наставникот
Предмет што предава
Пол
Јазикот што предава
1
Arjeta Ramadani
германски
женскo
албански
2
Arlinda Kastrati
англиски
женскo
албански
3
Arjeta Idrizi
албански
женскo
албански
4Shefikate Zeqiriисторијаженскoалбански
5Zebibe Sulejmaniгеографијаженскoалбански
6Suzana Saraqiniматематикаженскoалбански
7
Xhemile Aziri
албански
женскo
албански

Листа на ученици - учесници во активност


 
Име и презиме на ученикот VI-1
Пол
1
Alban Buçi
машко
2
Ajla Sulis
женскo
3
Arta Ajvazi
женскo
4
Anesa Osmani
женскo
5
Bertan Saliu
машко
6
Bujar Musliu
машко
   7
Donat Nuiçi
машко
8
Elif Etemi
женскo
9
Edin Aliu
машко
10
Enis Osmani
машко
11
Farie Sadiku
женскo
12
Faruk Rexhepi
машко
13
Fatmire Murtezani
женскo
14
Hadis Fejzofski
машко
15
Isnije Abduli
женскo
16
Leuzana Asani
женскo
17
Kanita Murtezani
женскo
18
Kanita Memeti
женскo
19
Maide Fejzofski
женскo
20
Rumejsa Aliu
женскo
21
Saim Kadriu
машко
22
Shpat Hamiti
машко
23
Shaban Ukiçi
машко
24
Xhafer Islami
машко
25
Ubejd Saliu
машко
26
Sihana Sali
женскo