Зелена размена: Градење еколошка свест и соработка помеѓу полските и македонските студенти

Te nderuar,

Duke përmbushur interesat dhe tendencat në sjelljen e fëmijëve dhe rininë, ne kemi zgjedhur pikën si qëllim të projektit tonë, njohjen e realiteteve bashkëkohore të vendit tjetër mbi bazën e interesave të përbashkëta të të rinjve për zbatimin e një detyre publike në vitin 2023 të titulluar Rinia e Shkëmbimit Ndërkombëtar, Ju informojme qe sot me date 09.10.2023 stafi udheheqes i shkolles sone nen udheheqje dhe organizim te koordinatores se shkolles prof. Arlinda Kastrati dhe ne koordinim me drejtorin e shkolles mr. Fadil Murtezani si dhe me pedagogun e shkolles z. Aziz Kurtishi filluam realizimin e shkembimit te pare te nxenesve me shkollen SZKOLA PODSTAWOWA nen udheheqje te koordinatores dhe drejtoreshes se shkolles znj. Dorota Rzasa ne korinza te projektit te ri me titull "Shkëmbimi i gjelbër: Ndërtimi i vetëdijes ekologjike dhe bashkëpunimi midis të nxenesve të Polonisë dhe Maqedonisë". Gjate ketij mobiliteti jane te parapara aktivitete te pasura ekologjike Pjesëmarrësit do të eksplorojnë ndikimin e njeriut në ndryshimet klimatike. Ata do të mësojnë se si funksionojne ndryshimet klimatike cilat janë proceset natyrore që ndikojnë në ndryshimet e motit dhe se si njerëzit kontribuojnë në ndryshimin e ndryshimeve klimatike përmes emetimit të gazeve serrë.