Шах

Sot më 01.03.2023 në hapsirat e SH.F.K "25 MAJI" filloj lozja e shahut nga nxënësit tanë të klasave të VII - VIII nën udhëheqjen e mentorit Ramadan Iseni. Loja nuk ka informacion të fshehur. Secili lojtar fillon me nga 16 gurë(figura): një mbret, një mbretëreshë/damë, dy torra, dy kuaj, dy oficerë/fila dhe tetë ushtarë. Çdo figurë kryen levizje të ndryshme në fushë dhe figura më e fuqishme është mbretëresha dhe ajo më pak e fuqishme është ushtari. Qëllimi është zënia mat e mbretit të kundërshtarit duke e vendosur nën një kërcënim të pashmangshëm. Deri sa të arrihet në këtë pikë (i njohur si shah-mat).