Училишно списание „АБЦ“

По многу предизвици успеавме да го издадеме училишното списание „АБЦ“ кое опфаќа проектни активности кои беа успешни во текот на учебната 2021/22 година:
1. „Водата е извор на животот“
2. „Мултикултурализмот во образованието“ на тема „Заедно можеме“ кои активности се реализираа во соработка со КФА „ДАНЕ КРАПЧЕВ“ општина Гази Баба.
3. „Опасности во сообраќајот“
4. ЕРАЗМУС+ проекти
Настанот беше реализиран со скромна програма и коктел во организација на директорот на училиштето г. Фадил Муртезани во просториите на Домот на културата во Автокоманда.